dilluns, 28 de novembre del 2016

ISRAEL, PALESTINA: La lacra de la ocupación israelí: 90% de población en Gaza carece de agua potable


El 90% de la población de la Franja de Gaza carece de agua potable limpia y todas las reservas de agua se volverán inutilizables en el enclave hasta 2020.

En un nuevo informe, el Banco Mundial (BM) afirmó la semana pasada que sólo el 10 por ciento de los residentes de Gaza consigue agua potable en comparación con el 90 por ciento de Cisjordania, informó el miércoles Quds Press.




La contaminación y la desecación de los recursos hídricos subterráneos llevada a cabo por el régimen de Israel, así como la reducción de las precipitaciones en la zona, han influido en que la crisis de agua potable se agudice en la Franja de Gaza.

Además, Israel, que mantiene un férreo bloqueo sobre la Franja de Gaza, ha excavado 26 pozos a lo largo de la línea verde a través de los cuales bombea y roba agua perteneciente a la Franja.

1 comentari:

  1. Em sap greu, però no acabo d'entendre que una entitat com llatinoamericana, tan a favor dels drets socials a Amèrica Llatina, doni suport a un règim autoritari com és el castrista, amb milers d'afusellats a les seves esquenes. Cuba és un país sense democràcia, sense premsa lliure, amb presoners polítics, on la gent ni tansols pot viure allà on vol, és un règim militar, on mi les dones ni les minories ètniques tenen un reconeixement pel que fa a alts càrrecs. Per no ser, no és ni una república, ja que a l'anterior cap d'estat el va substituir el seu germà sense que hi hagués un procés democràtic previ. Té, al cap i a la fi, tots els elements per a ser qualificat de dictadura... si no fos perquè els EUA no li donen suport (en canvi si que li donen Xina o Rússia) i s'autodefineix d'esquerres. De debò que no entenc la vostra postura, i us ho dic amb tot el respecte.

    ResponElimina